Back to Top

Opleidings - & Kenniscentrum voor Bachbloesems en Bewustwording

headerfacebook headerlinkedin

INZICHT IN BACHBLOESEMS

 

Wanneer we ons laten inspireren door de woorden van Dr. Bach in zijn boek ‘Ye suffer from your selves’, gaan we veel meer inzicht in Bachbloesems krijgen.

Hierin stelt Dr. Bach dat we altijd het goede dienen te zoeken om het kwade uit te drijven, dat liefde haat overwint en licht duisternis verdrijft. Edward Bach gaf aan dat wanneer we onze gemoedstoestanden weer in evenwicht willen brengen, dit het beste lukt wanneer we de tegenovergestelde deugd erop loslaten welke de fout zal elimineren.

 

Door het feit dat we altijd volgens onze karaktereigenschappen uit balans gaan en dat we deze karaktereigenschappen kunnen vertalen naar de 12 Healers van de Bachbloesems, krijgen we een veel groter inzicht en begrijpen we de onderliggende samenhang tussen de bloesems veel beter.

Uit de geschriften van Dr. Bach leren we dat hij 12 stappen voor emotionele balans heeft beschreven. Bij ieder van deze stap hoort een kwaliteit die we dienen te ontwikkelen en de tekortkoming die we weer in balans dienen te brengen.

 

 

 

Volgens Dr. Edward Bach voelen we ons goed wanneer er een evenwicht bestaat tussen voelen en verstand en wanneer we in verbinding staan met ons Ware Zelf.

Wanneer deze verbinding verbroken is gaan we ons minder goed in ons vel voelen. De oplossing ligt volgens Bach hierin dat we de tekortkoming wegwerken door de positieve kwaliteit te ontwikkelen. De tekortkoming is het tegengestelde van de karakterbloesems en de kwaliteit om te ontwikkelen is de complementaire van de tegenovergestelde.

Op deze manier past alles heel mooi in elkaar en zien we dat we de bloesems op een veel groter vlak kunnen inzetten en begrijpen.

 

In de Opleiding Bachbloesemadviseur kan u deze hele samenhang en inzicht echt leren, hierdoor kan de wondere wereld van de bloesems voor u opengaan: https://www.bosrank.be/bachbloesemadviseur.html