7 HELPERS

De 7 helpers zijn, zoals hun naam laat vermoeden, de ondersteunende bloesems van de 12 healers. Het zijn geen karakterbloesems maar wijzen naar emotionele toestanden.

De 7 helpers zijn de volgende bloesems:

Gorse, Heather, Oak, Olive, Rock Water, Vine, Wild Oat.

 

Hierna een overzicht van de beschrijvingen van de 7 Helpers (schuin gedrukt in het kort een overzicht van de beschrijving die Dr. Bach gaf in “The Twelve Healers & Other Remedies” 1936).

 

Gorse

Gorse is aangewezen bij hopeloosheid en pessimisme. Een Gorse uit balans heeft de moed opgegeven en wacht enkel nog op een wonder van buitenaf.

Wanneer je graag dingen in je leven wenst te veranderen, neem om de andere dag Gorse via de glasmethode: 3 glazen per dag. Dit geeft sterkte, hoop en vertrouwen.

 

In positieve zin hebben ze hoop na een lange reeks tegenslagen. Het geeft geloof en vertrouwen in het overwinnen van de moeilijkheden.

Zeer grote hopeloosheid, zij hebben de hoop opgegeven dat er nog iets gedaan kan worden voor hen.

Bij ons verkrijgbaar

 

Heather

Wanneer Heather uit evenwicht is, willen deze mensen altijd in het middelpunt van de belangstelling staan. Want ze willen graag over hun problemen praten, iedere zin begint met ‘ik’.

Ze hebben angst om vrienden te verliezen, maar merken niet op dat ze door hun eigen gedrag dit juist bewerkstellen.

 

In positieve zin zijn ze onzelfzuchtig en zetten hun eigen problemen opzij om met aandacht naar anderen te luisteren.

Voor diegenen die altijd op zoek zijn naar gezelschap, omdat zij het nodig vinden om hun eigen zaken met anderen te bespreken.

Heather

Bij ons verkrijgbaar

Oak

Oak staat voor kracht en uithouding. Deze mensen blijven doorgaan en geven niet op. Hierdoor raken ze dikwijls overwerkt. Ze maken niet graag compromissen en gaan dikwijls tot het uiterste.

Kinderen met Oak uit balans hebben een sterke wil en laten zich niet afbrengen van datgene wat ze zich eenmaal in hun hoofd hebben gezet.

 

In positieve zin zijn ze sterk en moedig en bekwaam om te vechten. Ze zijn stabiel en men kan op hen vertrouwen.

Voor diegenen die altijd blijven proberen, het een na het andere, zelfs al is het hopeloos; ze blijven vechten tegen grote problemen, zonder verlies van hoop of inspanning.

Bij ons verkrijgbaar

Olive

Olive is aangewezen bij een uitputtingsgevoel na lange overbelasting. Olive kan ondersteunen na periodes van te weinig slaap, teveel overwerk en langdurige overbelasting. Natuurlijk is het veel beter om dit te voorkomen.

Bij Hornbeam zit de vermoeidheid meer in het hoofd, er tegen opzien.

 

In positieve zin voelen zij zich kalm en rustig, zijn vitaal en sterk.

Voor diegenen die zoveel geleden hebben, ofwel psychisch of fysiek, dat ze zo moe en uitgeput zijn dat ze geen kracht meer hebben.

Bij ons verkrijgbaar

Rock Water

Rock Water is de enige essence die niet uit bloesems vervaardigd wordt. Ze wordt gemaakt uit water van een natuurbron dat door de zon energetisch wordt opgeladen.

Rock Water wordt gebruikt voor diegenen die een voorbeeld willen zijn voor anderen. Zij ontzeggen zich veel en genieten weinig van het leven.

Zelfdiscipline wordt hier met een hoofdletter geschreven, ze willen alles perfect doen.

 

In positieve zin zijn ze flexibel en tolerant. Ze kunnen ontspannen van het leven genieten.

Voor diegenen die zeer strikt zijn in hun manier van leven, ze zijn hard voor zichzelf en willen een voorbeeld zijn voor anderen.

Bij ons verkrijgbaar

Vine

Vine kan gebruikt worden bij dominantie, overheersend en bazig gedrag. Mensen met Vine uit balans dulden geen tegenspraak en kunnen fouten van anderen moeilijk verdragen. Ze vragen gehoorzaamheid zonder discussie.

Kinderen met Vine uit evenwicht tiranniseren anderen vaak.

 

In positieve zin zijn ze sympathiek en een wijze leraar, die ervan houdt anderen te begeleiden en te inspireren met hun sterkte en zekerheid.

Voor zeer capabele mensen, omdat ze zo overtuigd zijn denken ze dat het goed zou zijn voor anderen als zij konden overgehaald worden om de dingen te doen zoals zij zelf.

 

vine

Bij ons verkrijgbaar

 

Wild Oat

Wild Oat is onzeker over wat hij moet doen, welke richting hij uit wil met zijn leven. Wild Oat geeft dan klaarheid en inzicht.

Het helpt richting te geven aan iemands levensbestemming. Scleranthus kan niet kiezen uit twee zaken, Wild Oat heeft zovele denkbeelden.

 

In positieve zin kunnen ze goed richting aan hun leven geven en voelen zich gelukkig en nuttig.

Voor diegenen die veel ambitie hebben, maar hun moeilijkheid is om te bepalen welke richting ze uit moeten.

Bij ons verkrijgbaar